Blogi

Kenen elämää elät?

 

Kenen elämää elät? Kenen polkua kuljet?

 

 

Elätkö enemmän omien toiveidesi ja unelmiesi mukaan?
Vai muiden odotusten ja näkemysten mukaan?

 

Yhteys itseen aletaan kadottaa vähitellen jo pienenä lapsena. Lapselle on elintärkeää saada rakkautta, hyväksyntää ja huolenpitoa, joten lapsi oppii miellyttämään ja mukautumaan ympäristöönsä.

 

Aikuisena jatketaan opitulla tiellä eläen paljolti läheisten ja yhteiskunnan odotusten mukaan harvemmin pysähtyen kuuntelemaan itseään ja mitä todella haluaa.

 

Muiden odotusten täyttäminen aiheuttaa kuitenkin sen, että yhteys itseen, omiin toiveisiin ja omanlaiseen elämään katoaa koko ajan lisää ja sen takaisin löytäminen tulee vaikeammaksi.

 

Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja valtavan kyvykäs omalla tavallaan ja voi tehdä vaikka mitä ilman opittuja rajoitteita siitä mikä on itselle sallittua ja mahdollista.

 

Vapautuminen ei tietenkään tapahdu kerralla, vaan se on itsensä kuuntelun ja kohtaamisen tie, joka vie asteittain kohti vapaampaa ja omanlaisempaa elämää. Kohti todellista itseä ja omaa paljon suurempaa potentiaalia, iloa, innostusta ja loputtomia mahdollisuuksia. Lopputuloksena paljon mielekkäämpi omanlainen ja yleensä runsaampikin elämä.

 

Haluatko todella kaikkia asioita mitä elämässäsi tällä hetkellä on vai onko jotain muuta, joka saa innostumaan ja liekkisi syttymään?
Kun tunnistaa omat toiveet, tarpeet ja unelmat, voi tehdä valintoja, jotka tukevat niitä.

 

Ja kun vapautuu ja elää itselle merkityksellistä elämää, inspiroi samalla myös muita tekemään samoin. 🤍